Actiris geeft werkgevers 15 900 redenen om een Brusselaar aan te werven

Bonka Circus lanceert nieuwe campagne rond activa.brussels.

Op 16 november lanceerde Bonka Circus in samenwerking met Actiris een nieuwe campagne om werkgevers binnen en buiten Brussel te stimuleren om Brusselse werkzoekenden aan te nemen. De insteek van de campagne is de hervorming van de Activa tewerkstellingsmaatregel. De nieuwe activa.brussels tracht zowel Brusselse als Vlaamse en Waalse werkgevers te stimuleren om de stap te zetten naar een extra aanwerving, en dit tegen een lagere kostprijs. Werkgevers kunnen hierop beroep doen via de Brusselse overheid, maar ook via Select Actiris, de gratis dienst van Actiris om Brusselse werkgevers te ondersteunen bij hun rekrutering. 

Sinds 1 oktober 2017 kunnen werkgevers beroep doen op activa.brussels om de stap te zetten naar een extra aanwerving. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft de toegangsvoorwaarden voor deze tewerkstellingsmaatregel eenvoudiger en voordeliger gemaakt. Werkgevers kunnen nu tot 15 900 euro aan premies ontvangen indien ze een Brusselaar (m/v) aanwerven, of ze nu in Brussel gevestigd zijn of niet. Actiris lanceert nu een campagne om zo veel mogelijk werkgevers kennis te laten maken met de nieuwe maatregel.

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling en concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk. Eén van hun diensten die hieraan bijdraagt is Select Actiris. Zij hebben immers maar één doel: werkgevers helpen bij het rekruteren van de beste kandidaat, indien mogelijk met financiële ondersteuning van beschikbare premies. Werkgevers kunnen hun rekrutering gratis toevertrouwen aan een team van ervaren consultants.

De campagne wil zoveel mogelijk werkgevers kennis laten maken met de nieuwe tewerkstellings-maatregel activa.brussels. Op de campagnewebsite www.actiris.be/activabrussels kunnen werkgevers 15 900 redenen ontdekken om een Brusselaar (m/v) aan te werven. Die 15 900 redenen verwijzen in de eerste plaats naar de financiële premie van € 15 900 die werkgevers ontvangen als ze een Brusselaar (m/v) aanwerven. Maar daarnaast ook naar de gratis diensten van de rekruteringsdienst van Actiris, Select Actiris.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de expertise en de kwaliteiten van de Brusselse werkzoekende zelf. Bonka Circus is voor deze campagne op zoek gegaan naar echte werkzoekenden die effectief in aanmerking komen voor activa.brussels en bereid waren om ambassadeur te worden van de campagne. Dat het trotse werkzoekende Brusselaars zijn, werd nog even meegenomen met een subtiele knipoog naar “Sprout to be Brussels”. Dit alles zorgt ervoor dat de sterktes van de Brusselse werkzoekenden extra in de verf worden gezet en dat het duidelijk wordt gemaakt dat ze meer dan ooit gewapend zijn in hun zoektocht naar werk. De campagne loopt van 16 november tot en met 15 december 2017.

Over Bonka Circus:

Bonka Circus is een creatief contenthuis dat gelooft dat straffe verhalen het best verteld worden door goede content hand in hand te laten gaan met op (maatschappelijke) impact gerichte campagnes. Zo realiseert Bonka Circus op dit moment het tweede seizoen van het goochelprogramma 'Trix’ (Ketnet), dat kinderen aanzet om de wereld van de magie te ontdekken en lanceerde Bonka Circus ook het eerste seizoen van ‘Sturmtroopers’ (Ketnet), waarin de fantasie en creativiteit van kinderen centraal staat. Voor de Vlaamse Stichting Verkeerskunde wordt gewerkt aan het BELOOFD!-project waar ondertussen 2 campagnes voor zijn gerealiseerd, namelijk de kinderzitjes- en de afleidingscampagne. Daarnaast realiseerde Bonka Circus in afgelopen maanden ook japprendsleflamandavecvincent voor Actiris en de moederdagcampagne voor Play Sports, waar Eden Hazard, Stoffel Vandoorne en andere topsporters hun allerstrafste supporter bedanken voor moederdag. Ze werken daarnaast ook nog voor het Africa Museum in Tervuren, DIVA en Sensoa. 

Credits.docx

DOCX - 43 Kb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.