AGENTSCHAP NATUUR EN BOS EN BONKA CIRCUS ZOEKEN 500 GRONDEIGENAARS DIE HUN EIGEN BOS WILLEN PLANTEN

“KRIJG TOT €25.000 OM JE BUREN WAT MINDER TE ZIEN”

4000 hectare. Zoveel extra bos wil de Vlaamse Regering erbij tegen 2024. Om die doelstelling te halen lanceerden we in 2020 een eerste campagne onder de koepel ‘Plant je eigen bos’. Nu lanceert Bonka Circus samen met het Agentschap voor Natuur en Bos een vervolgcampagne die specifiek gericht wordt op grondeigenaars met 1 hectare grond. Wil jij tot € 25.000 euro krijgen om je kinderen buiten te krijgen? Voor een luchtverfrisser? Of om je buren wat minder te zien?

Algemene info met humor 

“We weten dat mensen meer nood hebben aan snelle en praktische informatie over het aanplanten van een bos. Het is van groot belang dat de drempel voor potentieel geïnteresseerden verlaagd wordt. Met dit uitgangspunt in de briefing trachten we een serieus onderwerp op een ludieke manier te brengen. Centraal in de campagne staan 4 sterke social visuals met een ludieke headline, die zorgen voor de nodige stopping-power”, aldus Wim Michiels, accountmanager bij Bonka Circus. 

De bosbabbel 

Naast de financiële injectie vanuit de Vlaamse Overheid promoten we ook de 30-minuten-dichter-bij-je-bos-babbel. Een laagdrempelig gesprek waarin de bosalliantie, een samenwerking tussen alle belangrijke (terrein)partners rond natuur, je persoonlijke hulp biedt bij de aanplanting van jouw eigen bos. Niet onbelangrijk als je weet dat deze persoon tot 80% van het werk uit je handen neemt. 

De campagne wordt gelanceerd op 24 januari in partnership met Radio 2 die samen met haar luisteraars een eigen bos zal planten. Naast het partnership zal er een radiocampagne lopen met aanvullend online advertenties en branded content op De Standaard.


Credits
Client: Agentschap Natuur en Bos 
Client contact: Jelle De Wilde, Filip Hubin
Strategisch directeur: Peter Verbiest
Strateeg: Marie Nackaerts 
Creatie directeur: Jesse Vanophalvens 
Creatie: Eva De Jonckheere, Marc Richard Vander Heyden, Luc Shih, Bart Van Goethem 
Design: Gilles Valkenborg 
Client service director: Julie Proesmans 
Accountmanager: Wim Michiels
Intern account: Xylia Kenens 
Radiostudio: ThinkNtalk 

Radiospot 1 - Kinderen

MP3 - 313 Kb

Radiospot 2 - Verkeer

MP3 - 313 Kb

Radiospot 3 - Buren

MP3 - 313 Kb

Wim Michiels

Accountmanager, Bonka Circus

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.