AVERAGE ROB EN GELIEFDEN VAN MOTORRIJDERS ‘KIJKEN KIJKEN OM ELKE MOTORRIJDER TE ZIEN’

VSV EN BONKA CIRCUS HERLANCEREN TRUCJE ‘KIJKEN KIJKEN’ IN NIEUWE CAMPAGNE

De lente is weer in het land en dat betekent meer motorrijders op de baan. Die zijn niet altijd even zichtbaar, maar wel een stuk kwetsbaarder dan automobilisten. Daarom lanceren de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Bonka Circus een nieuwe campagne die dubbele aandacht vraagt voor die motorrijders: ‘Kijken Kijken om elke motorrijder te zien’. In de campagne roepen familie en vrienden van motorrijders op om te Kijken Kijken voor hun geliefde. Instagram- en YouTube-gezicht Average Rob steunt de campagne.

‘Kijken Kijken’ betekent niet meer dan twee keer kijken: voor je een maneuver uitvoert, goed rond je kijken, door je ruiten en in je spiegels. Om vervolgens, nét voor je je maneuver inzet, nog eens goed te kijken of er écht geen motorrijder nadert. Het trucje werd enkele jaren geleden gelanceerd door Bonka Circus en de VSV en wordt in de nieuwe campagne opnieuw naar voor geschoven als dé manier om elke motorrijder te zien in het verkeer.

“Terwijl heel wat motorrijders staan te popelen om opnieuw de baan op te kunnen met hun favoriete voertuig, houden heel wat familie en vrienden hun hart vast. Een geliefde die met de motor rijdt zorgt altijd wel voor een beetje ongerustheid.”, vertelt Jesse Vanophalvens, Creatief Directeur bij Bonka Circus. “Daarom besloten we om onze oproep net te laten vertrekken vanuit familie en vrienden van motorrijders: Kijken Kijken om elke motorrijder te zien, ook mijn kameraad, man, papa, dochter,...”

Average Rob gaat Kijken Kijken voor zijn broer Charles
In een online video volgen we niemand minder dan YouTube- en Instagram-legende Average Rob die belooft te Kijken Kijken voor zijn broer Charles. Hij legt het Kijken Kijken-trucje uit op de meest noodzakelijke verkeerssituaties waar hij ‘heel toevallig’ telkens zijn broer ziet in het verkeer. Samen roepen ze iedereen op om ook te Kijken Kijken.

7 baanaffiches, 7 verschillende relaties
Daarnaast bestaat de campagne uit 7 verschillende baanaffiches die gedurende de hele maand april te zien zullen zijn langs de Vlaamse wegen. Daarin roept telkens een ander familielid op om te Kijken Kijken voor elke motorrijder, en vooral ook voor hun geliefde.

Een intensieve radio-partnership
De campagne wordt redactioneel ondersteund a.d.h.v. een intensieve partnership met radiozenders StuBru en Top Radio.

In FAQDA zal Flo Windey samen met enkele motorrijders en hun geliefden dieper ingaan op het Kijken Kijken-trucje. Zij gaat ook elke dag langs bij Eva & Max om alle luisteraars op te roepen om te Kijken Kijken.

Op Top Radio kunnen luisteraars zelf Kijken Kijken-verzoekjes insturen, waarbij ze vragen te Kijken Kijken voor een geliefde motorrijder die op dat moment op de baan is. De campagne loopt van 5 april tot 30 april.

 

Over Bonka Circus
Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die focussen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor De Kringwinkel, ook campagnes voor onder andere Ugent, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en UNIZO.
 

Team 

Klant: VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde)

Klant contact: Eddy Klynen, Ingrid Geeraerd, Werner De Dobbeleer, Nele Bollen, Stijn Dhondt, Tini De Smedt

Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens

Strategisch Directeur: Peter Verbiest

Creative Team: Patrick Van Haperen, Raphael Kamp, Willem De Geyndt, Tony Naudts-Ducène

Content Creative: Marnicq Mengels

Account Manager: Kristof Debacker, Raisa Vanvoorden

Junior Account:  Noor Al-Bender

Client Service Director: Julie Proesmans

Design: Gilles Valkenborg

Fotograaf: Jimmy Kets

Productie: Average Rob

Radio: StuBru, Top Radio, Qmusic 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.