BONKA CIRCUS & RADIO 2 ZOEKEN 1000 WÉLDOENERS TIJDENS DE WEEK VAN DE VRIJWILLIGER

IN PARTNERSHIP MET VLAAMS STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK WIL RADIO 2 VLAANDEREN LATEN PROEVEN VAN VRIJWILLIGERSWERK

Het einde van februari betekent naar jaarlijkse gewoonte ook het begin van de Week van de Vrijwilliger. Die extra aandacht voor vrijwilligerswerk is nodig, want sinds de coronacrisis vinden vrijwilligers moeilijker de weg terug naar vrijwilligersorganisaties. Op initiatief van Bonka Circus sloegen Radio 2 en VSVW de handen in elkaar om maar liefst ‘1000 Wéldoeners’ te zoeken die tijdens de Week van de Vrijwilliger gedurende 2u willen proeven van vrijwilligerswerk.

Met Radio 2 Wéldoeners probeert Radio 2 antwoord de bieden aan het groeiende tekort aan opgeleide vrijwilligers. Tijdens de Week van de Vrijwilligers willen ze samen met het VSVW maar liefst 1000 Wéldoeners gedurende 2 uur laten proeven van vrijwilligerswerk. Die zoektocht wordt gevoerd via een campagne op TV, in print, op radio en in social media.

“Het is jammer dat het voor heel wat organisaties moeilijk is om gemotiveerde kandidaten te vinden voor vrijwilligerswerk. Zonder vrijwilligers blijft er alleen werk over. Precies dát wilden we in onze creatie benadrukken door de vrijwilligers letterlijk uit het vrijwilligerswerk te halen. Op die manier tonen we zeer duidelijk waar we de hulp van ‘Wéldoeners’ kunnen gebruiken.”, vertelt Jesse Vanophalvens, Creatief Directeur bij Bonka Circus.

De communicatiecampagne wordt verder ondersteund door een sterke redactionele laag op Radio 2 zelf met David uit Spits als trekker van het project. Voor de gelegenheid worden topprogramma’s De Madammen en Spits de hele week omgevormd tot Radio 2 Wéldoeners. Radio 2 gaat langs bij organisaties en ontmoet Wéldoeners die proeven van vrijwilligerswerk. Geïnteresseerde kandidaten kunnen op weldoeners.be op zoek gaan naar een vrijwilligersvacature in de buurt. 

Video-link:

https://vimeo.com/678709116

Over Bonka Circus

Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor Radio 2 en Radio 1, ook campagnes voor onder andere UGent, Decathlon, FostPlus en De Kringwinkel.

Credits

Klant: Radio 2
Klant contact: Rino Ver Eecke, Niko Reynaert, Ilse De Roeck
Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens, Vincent Jansen
Concept Creatives: Eva De Jonckheere, Marc-Richard Vanderheyden
Creative Team: Auke Moonen, Alexander Noten
Strategic Director: Peter Verbiest
Account Manager: Raisa Vanvoorden, Frederik Cuyvers, Wim Michiels
Account Executive: Kim Anwar
Design: Gilles Valkenborg, Ward Van den Eynde
Design intern: Chen Vandeput, Mathilde Waeterloos
Retouche: Dominique Piccinato
Online & videoproductie: Les Mecs
Radio: VRT Spotcel

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.