BONKA CIRCUS & STAD LEUVEN STRIJDEN TEGEN RACISME MET DE ‘GOT YOUR BACK SHOE TAG’

STAD LEUVEN WIL OMSTANDERS ACTIVEREN OM TE REAGEREN BIJ RACISTISCHE SITUATIES

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme lanceert de Stad Leuven in samenwerking met Bonka Circus een campagne die bystanders moet activeren om te reageren wanneer ze racistische situaties zien gebeuren. Om hen daarbij te helpen bedacht het maatschappelijke bureau de Got Your Back Shoe Tag, een vetertag die jongeren eraan herinnert om op te komen voor hun waarden. Die Shoe Tags zijn vanaf maandag 21 maart,  Internationale Dag tegen Racisme, verkrijgbaar via tal van winkels, organisaties, stadsdiensten… in heel Leuven.

 

“De meeste mensen willen wel optreden wanneer ze een racistische situatie zien gebeuren. Alleen, net wanneer het gebeurt zakt de moed hen toch vaak in de schoenen. Met de ‘Got Your Back Shoe Tag’ herinneren we hen er op dat exacte moment aan om wél op te komen voor waar ze in geloven.”, vertelt Jesse Vanophalvens, Creatief Directeur bij Bonka Circus.

De Got Your Back Shoe Tags worden zijn vanaf 21 maart, Internationale Dag tegen Racisme, gratis verkrijgbaar in heel Leuven. Verschillende Leuvense influencers, organisaties, sportclubs… steunen de campagne. Onder meer Dirk De Wachter, Geert Meyfroidt en Lise-Lore Vanstechelman zullen de vetertags promoten bij hun volgers met #GotYourBack.

“We wilden de campagne laten vertrekken vanuit de Leuvenaars zelf. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat inwoners, ondernemingen en organisaties de shoe tag op hun eigen kanalen deelden op 21 maart. Zo trachten we de boodschap van de campagne vanuit de doelgroep te verspreiden.”, vertelt Wim Michiels, Accountmanager bij Bonka Circus.

De campagne wordt verder ondersteund door verschillende Social Video’s, verspreid door de stad. Daarin zien we hoe de Got Your Back Shoe Tags iemand er telkens aan herinneren om wél op te komen voor iemand anders wanneer er iets racistisch gebeurt. 

Over Bonka Circus

Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor Radio 2 en Radio 1, ook campagnes voor onder andere UGent, Decathlon, FostPlus en De Kringwinkel.

Credits

Klant: Stad Leuven
Klant contact: Yassin El Atar, Hai-Chay Jiang, Eline Schreurs, Lalynn Wadera
Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens
Concept Creatives: Auke Moonen, Alexander Noten
Strategic Director: Peter Verbiest
Strategy: Marie Nackaerts
Strategy intern: Camille Ardaen, Aniela Biedrzycka
Account Manager: Wim Michiels
Account Executive: Kim Anwar
Design: Gilles Valkenborg
Design intern: Chen Vandeput
Videoproductie: Waldenpond
Shoe Tags: Realise Printing

 

 

Wim Michiels

Account Manager, Bonka Circus

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.