Bonka Circus 3D-print A-kern Club Brugge voor Pepsi MAX

In het kader van een sponsoringscampagne bedacht Bonka Circus een unieke activatie voor Pepsi MAX. De Club Brugge-sponsor  liet maar liefst 17 spelers inscannen, en vervolgens 3D-printen op unieke bottle caps. Brugge-fans krijgen nu de kans om die Club Brugge Bottle Caps te verzamelen. Dat doen ze door 15 Pepsi-dopjes te verzamelen en deze in de Club Shop te ruilen voor een bottle cap naar keuze.

De Club Brugge Bottle Cap is een universeel dopje, dat op al je Pepsi-flessen past. Wat het dopje uniek maakt, is dat er een miniatuurversie van een topspeler op staat geprint. Dat printen had heel wat voeten in de aarde: het scannen gebeurde bij Club Brugge zelf, waar de spelers in een speciale ruimte een pose moesten aannemen. Die pose werd ingescand en vervolgens met de computer bewerkt tot het gewenste resultaat. Tenslotte werden de poses massaal geprint, gekleurd en afgewerkt tot Club Brugge Bottle Caps. Tijdens het openingsweekend vlogen 357 bottle caps al de deur uit, goed voor 5355 ingewisselde doppen. Deze doppen worden geschonken aan “Vrienden der blinden Koksijde”, die de opleiding van blindegeleide honden organiseert. Club Brugge Foundation ondersteunt deze actie en roept sowieso al op om dopjes te verzamelen.

Een actie zoals de Club Brugge Bottle Caps, waarbij zowel sponsor als club de handen in elkaar slaan om fans een unieke beleving te bezorgen, is uniek in het eersteklassevoetbal. Met de actie benadrukt Pepsi haar toewijding aan Blauw-Zwart, en wordt de band met de supporters versterkt. Een win-winsituatie dus.

Bekijk zeker ook de making of - video!

Het team:

Pepsico: Adriaan Lathouwers
Club Brugge: Ariane De Troch
Creatief team: Vincent Jansen, Jesse Vanophalvens & Simon Willems (Bonka Circus)
Strategie: Peter Verbiest (Bonka Circus)
Productie: Annelies Mommen (Bonka Circus)
Video: Jonas Poeckens & Kwinten Bergé (ZMO productions iov Bonka Circus)
3D prints: Michael Vandezande & Stijn Paridaens (3DEE iov Bonka Circus)

Voor meer info, bel Annelies Mommen op +32 494 84 33 90 (Bonka Circus).
Voor meer info, bel Adriaan Lathouwers op +32 471 92 01 62 (Pepsico).


 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.