Bonka Circus, één en Radio2 reizen naar Bestemming Zomerhit

VRT doet beroep op Bonka Circus voor campagne van de vernieuwde Zomerhit

Geen zomer zonder Zomerhit. Met die belofte organiseert VRT een heerlijke live-show vol muziek, zon en zee. Voortaan gaan één en Radio2 samen op zoek naar dé Zomerhit van het jaar. Om de vernieuwde Zomerhit aan te kondigen vroeg VRT aan Bonka Circus een campagne uit te werken. Het maatschappelijke communicatiebureau verzorgde onder andere een televisiespot, kusttram-wrapping én baseline.

 

Jesse Vanophalvens (CD Bonka Circus): "De baseline "Geen zomer zonder zomerhit" lag er vrij snel en is één die VRT nog lang kan gebruiken. Het is immers een waarheid als een koe. Elke zomer is er wel een nieuwe onweerstaanbare zomerhit en dan weet je: nu is het écht zomer."

Dit jaar breidt Zomerhit uit naar een zesdelige reeks op één. Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus gaan Siska Schoeters en Niels Destadsbader op zoek naar dé Zomerhit van 2022.

Vleugje magie

De TVC-spot reflecteert die zoektocht in een zomerse roadmovie waarin Siska en Niels naar zee reizen met als bestemming: Zomerhit.

Vanophalvens: "Een speelse, zomerse video met een vleugje magie. Verkeerspijlen richting kust veranderen op magische wijze in pijlen met als bestemming: Zomerhit. We willen vooral mensen goesting doen krijgen om het allemaal live mee te maken: aan zee, op de radio en op tv. Alle wegen leiden dit jaar naar Zomerhit."

De kusttram is voor de gelegenheid in een speciaal jasje gestoken. En aan de kust zien we de Zomerhit-pijlen ook overal terugkomen. Vanophalvens: "We gaan ook pijlen maken waarmee het publiek kan supporteren voor hun favoriete artiest."

Over Bonka Circus

Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor Radio2 en Radio 1, ook campagnes voor onder andere UGent, Decathlon, FostPlus en Kringwinkel.

TV

https://vimeo.com/726935525

Credits

Klant: één & Radio2
Klant contact: Rebecca Van De Voorde, Dorien Claes, Niko Reynaert, Rino Ver eecke
Strategisch directeur: Peter Verbiest
Creatief directeur: Jesse Vanophalvens
Creatives: Lennert Vedts, Frederik van den Bril
Account manager: Kristof Debacker, Iris Warnants
Designer: Gilles Valkenborg
Productiehuis: De Machine
Regisseur: Domien Huyghe
Sound: Sonhouse

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.