BONKA CIRCUS EN ACERTA GEVEN HET ANTWOORD OP ECHT ELKE PERSONEELSVRAAG

De wereld vandaag verandert razendsnel. Ondernemers, starters, zelfstandigen en boekhouders moeten sneller schakelen dan ooit om succesvol te zijn en te blijven, en de coronacrisis deed daar nog een schepje bovenop. Acerta, de HR-dienstengroep in België zorgt en ontzorgt zodat al haar partner-klanten zich maximaal kunnen focussen op hun eigen kracht en die van hun medewerkers.

Een schot in de roos met Trefzeker

Voor Acerta Consult werkten we een campagne uit, gericht op bedrijfsleiders en HR-professionals van personeelsdiensten, met als doelstelling om de waardepropositie van ‘Trefzeker’ meer bekendheid te geven en het aantal gebruikers van de tool te verhogen.

Trefzeker is een dienst uit het aanbod van juridische dienstverleding, die snel en duidelijk antwoord biedt, wat de personeelsvraag ook is.

 “Onder impuls van de coronacrisis zijn er heel wat zaken gewijzigd en daardoor zagen mensen soms door de bomen het bos niet meer”, zegt Greet Santy, Sales & Marketing Consultant bij Acerta  “Ook nu nog is er nood aan zeer veel informatie. Via Trefzeker kan je altijd de laatste correcte informatie raadplegen. De tool bevat de kennis van zo’n 50 juristen, vertaald in mensentaal.” 

Mogen mijn medewerkers tijdskrediet vragen voor hun hond?

Deze waardepropositie van Trefzeker maakten we tastbaar met een opmerkelijke digitale campagne, gericht naar HR-professionals en zaakvoerders. We stelden enkele herkenbare én ongewonere vragen zoals “Mogen mijn medewerkers overal telewerken?” en “Mogen mijn medewerkers tijdskrediet vragen voor hun hond?”, want Trefzeker geeft op alle vragen antwoord.

Om de verschillende doelgroepen te bereiken werden LinkedIn en Google Search ingezet, aangevuld met aangepaste opvolgmailings. Om het gebruiksgemak van het platform in de verf te zetten, lieten we het Trefzeker opnemen tegen Google. Een volledige leek ging op de twee platformen opzoek naar het antwoord op dezelfde personeelsvraag. De uitslag was verrassend.

Over Bonka Circus

Bonka Circus is een purpose driven communicatiebureau dat er bewust voor kiest om 'positive changemakers' te versterken met impactvolle communicatieprojecten die positieve verandering teweeg brengen. Ze werken onder andere voor VSV, Ugent, Konvert, Aoste, De Kringwinkel, Radio 1 en Radio 2.

Credits 

Klant: Acerta

Klant contact: Greet Santy, Annick de Backer 

Creatief Directeur: Bart Gielen

Content Creative: Marnicq Mengels

Design: Gilles Valkenborg, Mathilde Waeterloos

Strateeg: Marie Naeckaert 

Client Service Director: Julie Proesmans

Account Manager: Raisa Vanvoorden

Social Media Campaign: We Are Digital 

 

Radio 1-Podcastweken-Koeien.mp3

MP3 - 704 Kb

Radio 1-Podcastweken-SlechtGeslapen.mp3

MP3 - 704 Kb

Radio 1-Podcastweken-Pasen-.mp3

MP3 - 704 Kb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.