Bonka Circus en FIRM wijzen je op je rechten

FIRM lanceert een nationale campagne om mensenrechten onder de aandacht te brengen.

Mensenrechten, die krijg je omdat je mens bent. Zomaar. Je hoeft er verder niets voor te doen. Het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM) bevordert en beschermt de mensenrechten in België. Na een pitchprocedure vroegen zij aan Bonka Circus om mensenrechten én FIRM bekend te maken bij een breder publiek.

Iedereen heeft rechten. FIRM zorgt ervoor dat je mensenrechten worden gerespecteerd. Ze informeren je over je rechten, ze geven aan wanneer een van je rechten geschonden is, en wat je daaraan kan doen. Fantastisch, toch?

Met de hulp van Bonka Circus lanceert FIRM een nationale campagne om mensenrechten onder de aandacht te brengen. In een animatievideo leer je meer over tien mensenrechten waar jij als mens op mag rekenen. Van het recht om samen met je familie te zijn tot het recht op privacy. En je komt te weten wat FIRM doet om jouw rechten te garanderen.

De campagne wordt gelanceerd via social, online video en search. De Kwekerij tekent voor een originele animatiestijl.

Lennert Vedts, Art Director: "We hebben gezocht naar een frisse en jonge stijl die de mensheid in al z'n kleurrijke diversiteit weerspiegelt. Per mensenrecht hebben we ook een geheel eigen universem gecreeërd. Die zie je terugkomen in de video, maar ook als standalone images op de website van FIRM."

 

 

 

Credits 

Client: FIRM

Agency: Bonka Circus

Client contact: Pierre Charlot

Creative Director: Jesse Vanophalvens

Creatives: Lennert Vedts, Frederik Van den Bril

Account Manager: Iris Warnants, Wim Michiels, Fien Luyckx

Copywriter FR: Veronique Vier

Video & animatie: De Kwekerij 

Sound: Sonhouse

Media: ZIGT

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.