Bonka Circus en Kringwinkel heffen het hergebruikte glas op de toekomst met nieuwe baseline: "Opnieuw Geluk".

'Wie Kringt, die wint' is niet meer. Want als pionier in circulaire economie en sociale tewerkstelling had De Kringwinkel - na meer dan 20 jaar gebruik van dezelfde baseline en huisstijl - nood aan een toekomstgerichte en frisse smoel. Onder leiding van Bonka Circus werd de weg naar de toekomst ingezet met een herpositionerende baseline: "Opnieuw Geluk". Dat is ook de titel van het nieuwe manifest van Kringwinkel, die terloops ook hun lidwoord lieten vallen. Het manifest werd vertaald in een herofilm mét social afgeleiden en visueel mission statement. De campagne werd verder ondersteund door POS-communicatie en voorafgegaan door een interne lancering.  

Opnieuw geluk
In een nieuw manifest legt Kringwinkel zijn visie neer voor de toekomst. Daarin maakt Kringwinkel zijn ambities duidelijk om op een dag alles opnieuw te gebruiken. Dat vertelt ook Jesse Vanophalvens, Creatief Directeur bij Bonka Circus:

"We wilden met Kringwinkel vooruitkijken naar een circulaire toekomst door iedereen te inspireren om het geluk van hergebruik te ervaren. Die mindset vertaalden we in de nieuwe baseline 'Opnieuw Geluk'. Die illustreert perfect dat je bij Kringwinkel steeds opnieuw geluk ervaart. Of het nu is door te geven, te kopen, óf omdat je er dankzij sociale tewerkstelling wél kansen krijgt. De baseline klinkt ook als 'op nieuw geluk' waardoor we meteen ook klinken op de toekomst."

Het manifest en de nieuwe baseline zijn vertaald in een kleurrijke herofilm. Lennert Vedts, art director bij Bonka Circus: “Alles wat je ziet in de video komt ook effectief uit Kringwinkel. Alle figuranten zijn authentieke klanten, gevers of medewerkers. Alweer een bewijs van hoe mooi het circulaire leven kan zijn.” De film leeft verder in kortfilms voor online. De campagne wordt verder ondersteund in POS en startte met een interne lancering bij de medewerkers van Kringwinkel. Nog even meegeven dat de rebranding werd verzorgd door Vrints-Kolsteren. 

Over Bonka Circus
Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor Radio 2 en Radio 1, ook campagnes voor onder andere UGent, Decathlon, FostPlus en Kringwinkel.

Credits
Klant: Herwin / De Kringwinkel
Klant contact: Linde Brewaeys, Karen Roose
Strategisch directeur: Peter Verbiest 
Strategisch planner: Marie Nackaerts
Creatief directeur: Jesse Vanophalvens
Art Director: Lennert Vedts
Copywriter: Hans Verhaegen
Account manager: Kristof Debacker
Account executive intern: Marthe Muselaers
Designer: Gilles Valkenborg
Productiehuis: Les Mecs
Digital strategy: WAD
Branding: Vrints-Kolsteren

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.