Bonka Circus en Radio 2 testen of phishing ook offline werkt

De Inspecteur doet zich voor als belastinginspecteur naar aanleiding van de nieuwe special rond Phishing

De Inspecteur op Radio 2 staat al jaar en dag paraat voor alles wat te maken heeft met consumentenzaken. Volgende week spitsen Sven en zijn team zich volledig toe op een fenomeen waar we online dagelijks mee te maken krijgen: phishing. Om die phishing-special aan te kondigen trok De Inspecteur, verkleed als belastinginspecteur, de straten op om te zien of phishing ook offline werkt.

In een 30” TV-spot zien we hoe Sven van FOD Financiën zonder probleem de kaartgegevens van meerdere mensen weet te ontfutselen. Maar liefst 3/4e van de geteste personen trapte in de val.

In een tweede 30” online video zien we hoe enkele respondenten na enige tijd toch iets meer in de gaten hebben. De algemene vraag blijft: Hoe bescherm je jezelf tegen phishing? Dat kom je volgende week te weten bij De Inspecteur, op Radio 2.

 

Over Bonka Circus

Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor Radio 2, ook campagnes voor onder andere UGent, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Ecover, De Kringwinkel en UNIZO.

Credits

Klant: Radio 2
Klant contact: Ilse De Roeck, Niko Reynaert, Rino Ver Eecke, Elisabeth Roelandt, Sofie Blancke, Sven Pichal
De Inspecteur: Sven Pichal

Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens
Creatives: Catherine Hermans, Jesse Vanophalvens
Account Manager: Raisa Vanvoorden
Account Executive: Anke Strubbe

Productie: ZMO
Regie: Tobias Deruwe

Geluid: VRT Spotcel

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.