Bonka Circus en VSV moedigen feestende jongeren aan om juiste keuzes te maken: “Groot Gelijk dat je nuchter rijdt”

Nu de corona perikelen wat gaan liggen, kan er eindelijk terug wat gefeest worden. Of dat nu op het terras van een café is met 4 man of een tuinfeestje met 10, de herwonnen vrijheid zal gevierd worden, wat soms gepaard gaat met drank en drugs. Om feestende jongeren te overtuigen om niet onder invloed achter het stuur te kruipen, lanceren de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Bonka Circus een nieuw project: Groot Gelijk! Dat zal worden ingezet om rijden onder invloed van drank én drugs te bestrijden door het juiste gedrag aan te moedigen: “Groot Gelijk dat je nuchter rijdt.”

“We vroegen ons af hoe we jongeren kunnen sensibiliseren om niet onder invloed van drank of drugs achter het stuur te kruipen nu ze na een jaar in lockdown eindelijk terug mogen gaan feesten.”, vertelt Jesse Vanophalvens, Creatief Directeur bij Bonka Circus. “We besloten om niet te vingerwijzen, maar juist héél herkenbaar in te spelen op het feestgedrag van jongeren. Wanneer zij in al hun crazy feestgedrag toch de juiste keuzes maken om veilig thuis te geraken - door nuchter te rijden, het openbaar vervoer te nemen of te blijven slapen bijvoorbeeld - kunnen we er vanuit de VSV maar één ding op zeggen: Groot Gelijk!”, besluit de CD van het Leuvense bureau.

Groot Gelijk als koepel tegen rijden onder invloed
Als overkoepelende boodschap wordt gewerkt met de lijn ‘Groot Gelijk dat je nuchter rijdt’. Die wordt d.m.v. baanaffiches en tankpistolen gecommuniceerd naar het grote publiek.

Daarnaast wordt de brede communicatie ondersteund door 4 social video’s gericht naar jongeren. Daarin beleeft een 10-koppige vriendengroep duidelijk de dag (én nacht) van hun leven op een stevig tuinfeestje. We volgen hen in het feestgedruis en zien hoe de vrienden op herkenbare momenten de juiste keuzes maken. Elke video sluit af met een passende Groot Gelijk-boodschap:

Groot Gelijk dat je nuchter rijdt
Groot Gelijk dat je blijft slapen
Groot Gelijk dat je er wat van zegt
Groot Gelijk dat de bus/tram/trein/taxi neemt


Groot Gelijk-soundtrack
De soundtrack onder de social video’s werd geschreven en geproduced door Versuz- en Tomorrowland-DJ Kenn Colt. Die verloor in 2017 zijn vriendin bij een tragisch verkeersongeval waarbij de bestuurder vermoedelijk onder invloed was van drugs. Een afgeleide van de soundtrack zal ook worden ingezet als 5”-jingle op radio.

Partnership met Stubru en Q-music
Om Groot Gelijk nog meer te laden bij het grote publiek gingen de VSV en Bonka Circus ook twee partnerships aan met radiozenders Stubru en Q-music. 

Bij Stubru zullen ze gedurende de hele maand juni, en vooral in de weekends, inzoomen op het Groot Gelijk-project en feestende jongeren overtuigen om niet onder invloed achter het stuur te kruipen.

Bij Q-Music zal de Groot Gelijk-soundtrack van Kenn Colt én het daarbijhorende verhaal centraal staan, met Kenn Colt zelf als wekelijkse gast op vrijdagavond om het weekend op gang te trekken met een zomerse DJ-set.

Wie meer te weten wil komen over Groot Gelijk kan terecht op Beloofd.be

Over Bonka Circus
Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor Radio 2, ook campagnes voor onder andere UGent, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Ecover, De Kringwinkel en UNIZO.

Credits
Klant: Vlaamse Stichting Verkeerskunde
Klant contact: Eddy Klynen, Ingrid Geeraerd, Nele Bollen, Stijn D’Hondt, Werner De Dobbeleer, Tini De Smedt
Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens
Creatives: Patrick Van Haperen, Raphael Kamp, Jesse Vanophalvens, Lennert Vedts
Content Creative: Marnicq Mengels
Strategy: Marie Nackaerts, Peter Verbiest
Account Manager: Kristof Debacker
Design: Gilles Valkenborg, Uncompressed
Productie: Les Mecs
PR: Walkie Talkie
Media strategy: WAD

Kenn Colt - Damn Right.wav

WAV - 21 Mb

Kenn Colt - Damn Right [JINGLE 5SEC].wav

WAV - 1.1 Mb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.