Bonka Circus en VSV parodiëren Temptation Island: Kijken Kijken om elke motorrijder te zien.

BONKA CIRCUS EN VSV STARTEN MOTORRIJDERSCAMPAGNE OP DAG VAN DE MOTORRIJDER

1 autobestuurder op 3 geeft toe al eens verrast te zijn geweest door een motorrijder, die plots opduikt in het verkeer. Aan de start van het nieuwe motorseizoen lanceren Bonka Circus en de VSV daarom een nieuwe motorrijderscampagne. Die bestaat uit 2 delen: een grootschalige campagne gericht naar automobilisten en een doelgroepgerichte campagne naar motorrijders.

KIJKEN KIJKEN om élke motorrijder te zien

In de campagne die zich richt naar automobilisten bedacht het Leuvense bureau een parodie op Temptation Island: ‘Kijken Kijken om elke motorrijder te zien’. Want door dubbel te kijken vóór je een manoeuvre uitvoert, maak je minder kans om verrast te worden door een motorrijder.

Vincent Jansen, creatief directeur bij Bonka Circus legt uit: “We wilden automobilisten een trucje aanreiken om motorrijders makkelijker te spotten in het verkeer. Wat je daarvoor moet doen is twee keer uitkijken vóór je een manoeuvre uitvoert. De bekende quote van Haroon uit Temptation Island 'Je hebt kijken en je hebt kijken kijken' leek door onze creatieven de perfecte oplossing. Of hoe een quote die toch al in het collectief geheugen zit, nu ook ingezet wordt voor verkeersveiligheid.”

De campagne werd in gang getrapt met teasende baanaffiches langs de kant van snelwegen en gewestwegen. Overigens de eerste keer ooit dat dit netwerk werd ingezet voor een teasende campagne. Op de baanaffiches stond enkel de cryptische boodschap: ‘Je hebt Kijken en je hebt Kijken Kijken’. Dat zette meteen de gesprekken op sociale media in gang, en ook kranten vroegen zich af wat de link is tussen Temptation Island en Verkeersveiligheid.

Een week later, uitgerekend de dag na De Dag van de Motorrijder, kwam het verlossende antwoord, ook in baanaffiches: ‘Kijken Kijken om elke motorrijder te zien’. Die boodschap wordt ondersteund door radiospots die autobestuurders oproepen om steeds te Kijken Kijken vóór een manoeuvre. En een social video waarin een wel heel gelijkend Temptation Island-karakter ‘Kijken Kijken’ lanceert en de link wordt gemaakt met verkeersveiligheid.

SOS Peter, de motorexpert voor motorrijders
Motorrijders kunnen dan weer terecht bij een motorexpert voor al hun vragen en problemen rond motorrijden. 015/64.10.86 biedt motorrijders een rechtstreekse lijn aan met SOS Peter, de motorexpert voor motorrijders, die hen kan helpen bij al hun problemen, van rijvaardigheid tot verkeerstechnische vragen.

In 3 social video's helpt SOS Peter enkele motorrijders bij hun vragen rond snelheid, motorbeheersing en positie & zichtbaarheid. Wie zelf ook met vragen of problemen zit rond motorrijden, kan ook terecht bij SOS Peter. 


Over Bonka Circus:

Bonka Circus bedenkt projecten met een maatschappelijk doel, bijvoorbeeld rond verkeersveiligheid onder de noemer Beloofd! voor de Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid (VSV), rond taalactivatie met Vincent Kompany voor de Brusselse tewerkstellingstellingsdienst Actiris, voor Sensoa rond het ontkrachten van seksmythes in samenwerking met Vlaamse media, met CurieuzeNeuzen rond de bewustwording van de luchtkwaliteit… Andere klanten zijn oa. Karel de Grote Hogeschool, Play Sports, het Africamuseum in Tervuren, SOS Kinderdorpen en Radio 2.

 

Credits:

Client: VSV
Client contact: Nele Bollen, Ingrid Geeraerd, Wouter De Clercq, Werner De Dobbeleer, Stijn D’Hondt
Strategic Director: Peter Verbiest
Creative Director: Vincent Jansen
Creative Team: Simon Willems (AD), Jesse Vanophalvens (Copy)
Project Managers: Julie Proesmans, Kristof Debacker
Regisseurs (Kijken Kijken): Erik Gordts, Frank Smedts
Producer (Kijken Kijken): Greet Liekens
Montage (Kijken Kijken):
Regisseurs (SOS Peter): Roland Javornik, Pascal Govaerts
Montage (SOS Peter): Medialife
Radio: THINKNTALK
Design: lovestain
DTP: Karandassche
PR: LEWIS
Online Media: SoBuzzy
Website: Happy Volcano

Baanaffiche Teasing.png

PNG - 6.1 Mb

Baanaffiche Kijken Kijken.png

PNG - 6.3 Mb

VSV_8176_Motorrijders_KijkenKijken_10s_270319.mp3

MP3 - 319 Kb

VSV_8176_Motorrijders_KijkenKijken_30s_270319.mp3

MP3 - 944 Kb

Kijken Kijken v15.mp4

MP4 - 35 Mb

bonkacircus_vsv_motorbeheersing_edit3 instasubs.mp4

MP4 - 75 Mb

bonkacircus_vsv_snelheid_edit4 instasubs.mp4

MP4 - 65 Mb

bonkacircus_vsv_zichtbaarheid-positie_edit5 instasubs.mp4

MP4 - 73 Mb

VSV Motorrijders persbericht.docx

DOCX - 15 Kb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.