Bonka Circus en VSV werken 10 campagnes uit rond verkeersveiligheid

Bonka Circus heeft de openbare aanbesteding gewonnen voor de VSV.

Na een openbare aanbesteding heeft de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) het Leuvense Bonka Circus uitgekozen om tot eind 2018 de sensibiliseringscampagnes in opdracht van de Vlaamse overheid uit te werken. De eerste resultaten van deze samenwerking zullen deze zomer te zien zijn. 

De VSV heeft als ambitie om het aantal verkeersslachtoffers in Vlaanderen te verminderen. Deze rol spelen zij al meer dan 25 jaar, via onder andere De Grote Verkeersquiz, Rijbewijs op School, hun vrijwilligersnetwerk en het informatieplatform Veilig Verkeer. Sinds de Zesde Staatshervorming is dit takenpakket aanzienlijk uitgebreid, met name met het ontwikkelen van sensibiliseringscampagnes naar het grote publiek in opdracht van de Vlaamse overheid.

Het komende anderhalve jaar laat de VSV zich hierin bijstaan door Bonka Circus. Werner De Dobbeleer, woordvoerder van VSV: “Wij kozen voor Bonka Circus omdat ze een project voorstelden dat iedereen individueel aanspreekt. Deze extra emotionele laag zal ervoor zorgen dat we 10 campagnes lang de weggebruiker gaan activeren en mobiliseren voor een veiliger verkeer.”

Over VSV:

De VSV is hét Vlaamse vormingscentrum over verkeer en mobiliteit dat wil bijdragen aan een duurzame en veilige samenleving door mensen kennis en inzicht bij te brengen in de verkeerskunde. Ze realiseert dat met een open geest, op een praktische en duurzame manier, en door met alle mogelijke partners samen te werken. De VSV werd per decreet opgericht door het Vlaams Parlement en voert projecten uit in opdracht van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.

Over Bonka Circus:

Bonka Circus is een creatief contenthuis dat gelooft dat straffe verhalen het best verteld worden door goede content hand in hand te laten lopen met op (maatschappelijke) impact gerichte campagnes. Zo realiseerde Bonka Circus bijvoorbeeld voor de Rode Duivels ‘De Duiveluitdagingen', 'Iedereen Mee’ (in samenwerking met Boondoggle) en de tv-productie 'Iedereen Duivel' (Eén, La Une), die de Belg opnieuw op een positieve manier achter de Rode Duivels wisten te scharen. Daarnaast produceert Bonka Circus voor de VRT op dit moment het goochelprogramma 'Trix’, dat kinderen aanzet om de wereld van de magie te ontdekken, en Typisch Mensen, een magazine waarin Freek Braeckman en Julie Van den Steen de Vlaming blootstellen aan de gekste sociale experimenten.

Daarnaast werkt Bonka Circus onder andere ook voor Play Sports, het Africa Museum in Tervuren en Actiris, de Brusselse tewerkstellingsdienst.

Voor meer informatie:

  • Peter Verbiest (Bonka Circus) : 0476 35 99 95
  • Werner De Dobbeleer (VSV) : 0477 20 62 28

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.