BONKA CIRCUS OPENT HET GERENOVEERDE KONINKLIJK MUSEUM VOOR MIDDEN-AFRIKA

Na een pitch volgend uit een openbare aanbesteding, heeft een jury het Leuvense Bonka Circus uitgekozen om de her-openingscampagne van het wereldberoemde Africamuseum te leiden. Het Africamuseum is sedert december 2013 gesloten voor renovatie. De heropening wordt voorzien in juni 2018. 

Kristien Opstaele, Communicatie Manager van het Africamuseum : “De jury loofde het feit dat Bonka Circus blijk gaf van een uitstekend begrip van de uitdagingen van het Museum en een campagneproject voorstelde dat een sterke band kan creëren met alle nationale en internationale doelgroepen van het vernieuwde Africamuseum. Wij zijn er daarnaast van overtuigd dat Bonka Circus, in de opbouw naar de campagne, ook mee kan reflecteren over de bredere marketingvragen die op tafel liggen."

In het vernieuwde Africamuseum komt er een volledig nieuwe permanente tentoonstelling.  Het museumgebouw zelf wordt gerenoveerd en gerestaureerd met respect voor het oorspronkelijke, beschermde architecturale concept. Bij de restauratie en de renovatie wordt er rekening gehouden met hoe een eigentijds museum moet functioneren. Het meest in het oog springende element wordt het nieuwe onthaalpaviljoen. Het paviljoen zal via een ondergrondse galerij worden verbonden met het oude museumgebouw. 

Bonka Circus is een creatief contenthuis dat gelooft dat straffe verhalen het best verteld worden door goede content hand in hand te laten lopen met op (maatschappelijke) impact gerichte campagnes. Zo realiseerde Bonka Circus bijvoorbeeld voor de Rode Duivels niet alleen de campagne projecten ‘De Duiveluitdagingen' en 'Iedereen Mee’ (in samenwerking met Boondoggle) maar bedacht en realiseerde het tevens de tv-productie 'Iedereen Duivel' (Eén, La Une) die de Belg opnieuw op een positieve manier achter de Rode Duivels wist te scharen. Bonka Circus produceert voor de VRT op dit moment het goochelprogramma 'Trix’ dat kinderen aanzet om de wereld van de magie te ontdekken. De afgelopen twee jaar realiseerde Bonka Circus voor Telenet ‘Fanatico’: een tv-sportshow die vertrekt vanuit een eerlijk en positief geloof om via sport mensen te verenigen. 

Voor meer informatie:

  • Peter Verbiest (Bonka Circus) : 0476 35 99 95
  • Kristien Opstaele (Africamuseum) : 0476 83 23 53

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.