Bonka Circus opent het nieuwe diamant - & zilvermuseum DIVA in Antwerpen

Na een openbare aanbesteding heeft het team van DIVA - het nieuwe museum voor diamant, zilver en edelsmeedkunst in Antwerpen -  Bonka Circus gekozen voor haar openingscampagne.

Het vroegere Diamantmuseum en Zilvermuseum zijn nu beiden gesloten. Ze worden samengevoegd op een nieuwe locatie voor het museum vlakbij de Grote Markt in Antwerpen. De opening van het nieuwe museum, DIVA genaamd, wordt voorlopig gepland eind 2017.

Jeroen Martens, Directeur van DIVA : "Wij kozen voor Bonka Circus omdat zij blijk gaven van een uitstekend begrip van de uitdagingen voor DIVA. Daarnaast stelden zij een campagneproject en partnerideeën voor die een authentieke, sterke band zullen creëren met alle nationale en internationale doelgroepen.”

Over DIVA :

Voor DIVA, het nieuwe museum en belevingscentrum voor diamant, zilver en edelsmeedkunst, worden de panden van het Etnografisch Museum en het Volkskundemuseum met elkaar verbonden en grondig gerenoveerd. Tot de collectie zullen de topstukken van het voormalige Diamantmuseum aan het Astridplein en het Zilvermuseum in het Sterckshof in Deurne behoren. Daarnaast zal het verhaal van Antwerpen als diamantstad uit de doeken worden gedaan, iets wat tot nu toe wat ontbrak in het toeristische aanbod.

Over Bonka Circus:

Bonka Circus is een creatief contenthuis dat gelooft dat straffe verhalen het best verteld worden door goede content hand in hand te laten lopen met op (maatschappelijke) impact gerichte campagnes. Zo realiseerde Bonka Circus bijvoorbeeld voor de Rode Duivels niet alleen de campagne projecten ‘De Duiveluitdagingen en 'Iedereen Mee’ (in samenwerking met Boondoggle) maar bedacht en realiseerde het tevens de tv-productie Iedereen Duivel (Eén, La Une) die de Belg opnieuw op een positieve manier achter de Rode Duivels wist te scharen. Bonka Circus produceert voor de VRT op dit moment een nieuw programma van Freek Braeckman en Julie Van den Steen waarbij zij menselijk gedrag observeren, de kijker een spiegel voorhouden, en helpen om een individu en de maatschappij beter te begrijpen. De afgelopen twee jaar realiseerde Bonka Circus voor Telenet ‘Fanatico’: een tv-sportshow die vertrekt vanuit een eerlijk en positief geloof om via sport mensen te verenigen. 

Het team:

Creatief team: Vincent Jansen, Jesse Vanophalvens & Simon Willems (Bonka Circus)
Strategie: Peter Verbiest (Bonka Circus)
Projectmanagement: Annelies Mommen (Bonka Circus)
Mediaplanning: Delphine Van Loocke (freelance)
Social: Kel Wouters (freelance)

Contact:

Voor meer info: contact Peter Verbiest (Bonka Circus) op 0476/35 99 95
Voor meer info: contact Jeroen Martens (DIVA) op 0485/59 24 68

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.