Bonka Circus verkozen tot creative ambassador Stad Leuven

Stad Leuven kiest 8 creative ambassadors uit meer dan 100 kandidaten

Stad Leuven stelde tijdens het and&-festival voor het eerst haar creative ambassadors voor: acht ondernemers, organisaties en bedrijven die als geen ander de creatieve en culturele internationale ambities van Leuven uitdragen. Onder hen ook Bonka Circus, dat als strategisch-creatief communicatiebureau een rol speelt in het creatieve landschap van Leuven maar ook ver daarbuiten.

Leuven is een stad in beweging en staat al langer op de wereldkaart als universiteitsstad en thuishaven van succesvolle, innovatieve bedrijven in gezondheid en technologie. Terecht mag Leuven zichzelf Europese innovatiehoofdstad noemen.

Minder gekend, maar niet minder noemenswaardig, is de hoge concentratie van topspelers in de culturele en creatieve sector die Leuven heeft. Maar liefst 37 procent van de Leuvense ondernemers is hierin actief. Leuven en Leuven MindGate willen met dit nieuwe initiatief dan ook het potentieel van de creatieve sector in de kijker zetten. De acht ambassadeurs werden gekozen uit een longlist van meer dan 100 namen en komen elk uit een andere tak van de sector, met een verschillende invulling van creativiteit. Een weerspiegeling van het diverse en unieke ecosysteem van creatief Leuven.  

De ambassadeurs: 

  • Felice Miluzzi (chef van Rossi)
  • Cecilia Verheyden (regisseur)
  • BISSER (street-artist)
  • Alamire Foundation (studiecentrum voor muziek in de Lage Landen)
  • Bonka Circus (Purpose-driven communicatiebureau)
  • DMOA Architecten (architectenbureau met sociaal gedreven projecten)
  • Michiel Vandevelde (choreograaf en curator)
  • Lotte Martens (textielontwerper en -producent)

Creatieve communicatie als motor van positieve verandering

Bonka Circus zet creativiteit in om een hoger doel te bereiken: het versnellen van positieve verandering in de maatschappij. Met creatieve communicatie versterken ze organisaties die een maatschappelijke meerwaarde hebben, zowel commerciële als niet-commerciële bedrijven. Enkele gekende campagnes zijn ‘Winkelhieren’ voor Unizo, dat het belang van lokaal winkelen onderstreept, en de ‘CurieuzeNeuzen’ campagnes voor de Standaard.

Catherine Castille, Managing Director bij Bonka Circus, is erg blij met de titel:  “Dat Bonka Circus verkozen is tot creative ambassador van de stad Leuven is voor mij enerzijds een grote erkenning van de rol die creativiteit inneemt om te bouwen aan een duurzame toekomst. De wereld is vandaag heel volatiel. Verandering is een constante geworden en creativiteit is een sleutel tot oplossing. Als purpose driven communicatiebureau zetten wij creativiteit en strategie in om aan de hand van communicatie positive change te versnellen. Het is de motor van verandering. Dankzij onze collega’s, positief ingestelde creatieve geesten, kunnen wij onze ambities waarmaken en mee bijdragen aan een duurzame toekomst. Ik zie dit ambassadeurschap dan ook als een persoonlijke erkenning voor ons team.”

De acht ambassadeurs zullen de komende twee jaar hun rol als inspirator verder uitdragen in verschillende projecten met Stad Leuven en Leuven Mindgate.

Het verhaal van Bonka Circus is te lezen in het boek ‘Leuven?! Een creatieve stad in 8 verhalen’, ook digitaal beschikbaar op www.leuven.be/creativeambassadors.

LEUVEN_MINDGATE_CREATIVE_AMBASSADORS_BONKA_CIRCUS.mp4

MP4 - 71 Mb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.