De Kringwinkel en Bonka Circus kiezen voor elkaar

De Kringwinkel heeft, na competitie, voor Bonka Circus gekozen als strategische communicatiepartner, voor een periode van 4 jaar.

 

Linde Brewaeys, Communication and CSR Director bij HERWIN!, het collectief van sociaal circulaire ondernemers: "Wij hebben voor Bonka Circus gekozen omwille van hun vernieuwde, gedurfde en doordachte strategie om De Kringwinkel ook bij jongeren gegeerd te maken. Met hun ervaring in het tastbaar maken van maatschappelijk engagement zijn we ervan overtuigd dat Bonka Circus de ideale partner is om De Kringwinkel als de changemaker op vlak van hergebruik op de kaart te zetten."

Peter Verbiest, Strategisch Directeur Bonka Circus: "75 % van de Belgen wordt gelukkig van tweedehands kopen. De Kringwinkel heeft daar de afgelopen jaren in belangrijke mate mee voor gezorgd. Het is een voorrecht om mee te mogen helpen om De Kringwinkel verder uit te bouwen tot een steeds belangrijkere motor van de circulaire economie. En tweedehands winkelen tot het nieuwe normaal te maken".

De eerste gezamenlijke projecten zijn te verwachten in het voorjaar.

Over De Kringwinkel

De Kringwinkel is een samenwerkingsverband van ondernemingen dat een duurzame meerwaarde creëert met tweedehands goederen. Vlaanderen telt 25 Kringloopcentra die 145 winkels omvatten goed voor een tewerkstelling van 5.400 werknemers. Jaarlijks worden 83.000 ton goederen ingezameld waarvan meer dan de helft een nieuw leven vindt via De Kringwinkel. De inkomsten uit de verkoop worden gebruikt om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. 

 

Over Bonka Circus 

Bonka Circus maakt creatieve content met maatschappelijke meerwaarde. Ze werken campagnes uit onder de noemer Beloofd! voor de Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid. Daarnaast hielpen ze De Standaard en Universiteit Antwerpen 50.000 CurieuzeNeuzen vinden voor het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. Ook organiseerden ze verbindende initiatieven zoals Straat Préféré voor Radio 2, en hielpen ze Aoste een voortrekkersrol op te nemen in de omslag naar een duurzamere vleesindustrie. 

 

 

 

 

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.