Digestive Cancers Europe en Bonka Circus ondersteunen darmkankerpatiënten: “Talk to us, we’ve been there.”

De maand maart staat over heel de wereld traditiegetrouw in het teken van Darmkanker. Digestive Cancers Europe (DiCE), de Europese koepelorganisatie van darmkankerverenigingen, deed beroep op Bonka Circus voor de uitwerking van een Europese wervingscampagne. Met 8 getuigenissen uit 4 verschillende landen wil DICE personen die de diagnose kregen, aansporen om zich aan te sluiten bij een landelijke partnerorganisatie voor darmkanker. Want wie kan je beter helpen en ondersteunen dan mensen die het zelf ooit hebben meegemaakt? 

Na de vaststelling van darmkanker stort de wereld voor patiënten vaak in. Van een reeks praktische vragen zoals ‘hoe zit het met mijn werk?’ tot emotionele vragen over hoe je relatie nu verder moet. Patiënten weten vaak niet waar terecht terwijl een warme bron aan hulp klaarstaat bij de verschillende darmkankerorganisaties in geheel Europa. Én wanneer patiënten weten dat er organisaties bestaan voor hulp, zien ze er vaak de waarde niet van in. Daarom pakt DiCE nu uit met Europese wervingscampagne. 

“Wanneer je de diagnose van darmkanker krijgt, wordt je best geholpen door mensen die hetzelfde meemaakten. Waar dokters vooral bezig zijn met het genezingsproces, kunnen DiCE-members je bijstaan in alle aspecten van het leven voor, tijdens en na darmkanker. Dat vertaalden onze creatieven in de baseline ‘Talk to us, we’ve been there’. Onder die noemer brengen we een verhaal van hoop, waarin mensen die darmkanker overwonnen, hun ervaringen delen met zij die er momenteel tegen vechten.”, vertelt Jesse Vanophalvens, Creatief Directeur bij Bonka Circus.

8 getuigenissen uit 4 landen 

Om bewustzijn bij de doelgroep te creëren heeft Bonka Circus een campagne uitgewerkt die een emotionele connectie opbouwt met de patiënten. Met 8 échte verhalen van (ex-)darmkankerpatiënten uit Frankrijk, Polen, Italië en Spanje, uitgewerkt in een compilatievideo, individuele video's en fysieke affiches onder de baseline “Talk to us, we’ve been there.”. (FR: “Contactez-nous, nous sommes passés par là.”) 

De campagne bestaat uit een compilatievideo waarin verschillende DiCE-members getuigen over hun gevecht tegen de ziekte. Die online compilatie wordt verder ondersteund door 8 individuele getuigenissen waarin elk lid dieper ingaat op zijn/haar persoonlijke advies. Het Offline-luik bestaat uit 8 posters die in ziekenhuizen in heel Europa zullen verspreid worden.

Productie campagne 

Corona maakte van deze productie een heuse uitdaging. Een fysieke opname was met de huidige maatregelen in geen geval mogelijk. Authenticiteit moest en zou het middelpunt van dit project blijven. Daarom vond de gehele videoproductie digitaal plaats met échte verhalen en de nodige vertalers. De campagne zal uitgebreid uitgerold worden in Spanje, Polen, Frankrijk en Italië en zal daarbovenop mogen rekenen op een verspreiding in 26 andere landen waar de nationale DiCE-organisaties actief zijn. 

---

Over Digestive Cancers Europe 

Digestive Cancers Europe (DiCE) is de Europese overkoepelende organisatie van een grote groep nationale leden die patiënten met spijsverteringskanker vertegenwoordigen - colorectale, maag-, pancreas- en zeldzame kankers. Onze missie is om bij te dragen aan vroege diagnose en verminderde mortaliteit door spijsverteringskankers en om de algehele overleving en kwaliteit van leven te vergroten.

Over Bonka Circus

Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor Digestive Cancers Europe, ook campagnes voor onder andere UGent, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Ecover, De Kringwinkel en UNIZO.

Credits: 

Klant: Digestive Cancers Europe
Klant contact: Catie Young, Zorana Maravic, Stefan Gijssels
Strateeg: Marie Nackaerts
Creatief directeur: Jesse Vanophalvens
Creatives: Sven Van Hooydonck, Luc Shih
Content Creative: Marnicq Mengels 
Client Service Director: Julie Proesmans 
Accountmanager: Wim Michiels
Design: Gilles Valkenborg 
DTP: Nele Van Assche
Producer: Annelies Mommen 
Video & montage:
ZMO productions
Fotograaf: Renaat Nijs 
Online media: Esperity
Press relations: LEWIS


 

Wim Michiels

Accountmanager, Bonka Circus

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.