Radio 2 en Bonka Circus zetten de 1000 Klassiekers eens goed op hun plaats.

ONDER ANDERE QUEEN, DIRE STRAITS EN BARRY WHITE MOETEN ERAAN GELOVEN IN NIEUWE RADIO 2-CAMPAGNE.

‘Bohemian Rhapsody’ staat al jaren met stip op nummer 1 bij de 1000 Klassiekers van Radio 2. Tot grote vreugde van Queen-fans, al is niet elke luisteraar hiermee opgezet. Dat merken we aan de typische reacties op social media waarin fans sommige artiesten op hun plaats durven zetten. Vanuit die insteek vertrekt de campagne die iedereen oproept om hun favorieten in de Top 20 van de 1000 Klassiekers te stemmen.

Met call-to-actions als ‘Zet Queen eens goed op z’n plaats. En tegelijk jouw favoriet hoger in de lijst’ roept Radio 2 iedereen op om elke song uit de Top 20 op z’n plaats te zetten. En tegelijk je favoriete songs in de top 3 te stemmen.

Met 2 TVC’s, 5 prints en banners vol stoute quotes, kiezen Bonka Circus en Radio 2 voor een gedurfde en humoristische oproep, recht in de leefwereld van zijn luisteraars.

Over Bonka Circus
Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die focussen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor De Kringwinkel, ook campagnes voor onder andere Ugent, Radio 2, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en UNIZO.

Team 

Klant: Radio 2
Klant contact: Rino Ver Eecke, Niko Reynaert, Ilse De Roeck, Elisabeth Roelandt
Creatief directeur: Jesse Vanophalvens, Vincent Jansen
Creative Team: Luc Shih, Sven Van Hooydonck
Account manager: Raisa Vanvoorden, Wim Michiels 
Design: Gilles Valkenborg
Sound: Sonhouse / VRT Spotcel
Bannering: BigSmile 
Animatie: New Solid

 

About Bonka Circus