Sensoa en Bonka Circus ontkrachten seksmythes

Na een openbare aanbesteding heeft Sensoa het Leuvense Bonka Circus uitgekozen om de volgende drie jaar campagnes uit te werken rond verschillende seksmythes. De eerste campagne, die start op 20 september 2017, focust op zes mythes. Op basis van een grote studie en professionele bevraging heeft Sensoa ontdekt dat 6 misvattingen rond seksualiteit nog steeds enorm leven bij de Vlaamse bevolking. De seksmythes zullen telkens worden aangekondigd via een sociale mediacampagne en zullen kunnen rekenen op heel wat redactionele aandacht van diverse Vlaamse media en influencers.

Met de hulp van verschillende media zal telkens één mythe redactioneel onder de aandacht worden gebracht, vaak met de hulp van seksuologen die deskundige uitleg geven. Telkens één van die media aandacht besteedt aan de mythe, wordt dit aangekondigd via een sociale mediacampagne en wordt er doorverwezen naar de website Seksualiteit.be voor meer informatie. Opmerkelijk detail in de vormgeving: elk van de mythes is doorstreept zodat deze moeilijk leesbaar is. Op die manier wordt vermeden dat de mythes als waarheid zouden worden geïnterpreteerd.

Om duidelijk te maken dat iedereen met vragen bij zijn of haar huisarts terecht kan, is er een samenwerking opgezet met Domus Medica. Iedere Vlaamse huisarts krijgt een poster toegestuurd voor in de wachtkamer. Samen met de poster krijgen de huisartsen ook een steekkaart die stapsgewijs, en met voorbeelden, helpt om dat gesprek te voeren.

Over Sensoa:

Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Sensoa werkt aan het voorkomen van risico's op ongeplande zwangerschap, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv. Seksuele gezondheid betekent daarnaast ook: ervoor ijveren dat seks altijd vrij is van dwang, discriminatie en geweld én aandacht hebben voor de plezierige en aangename kanten van seksualiteit. Sensoa is een dynamische organisatie, die niet enkel reageert, maar ook anticipeert op toekomstige ontwikkelingen. Om hun doelstellingen te realiseren, trachten ze zoveel mogelijk samen te werken met externe partners. Evidence based werken is daarbij essentieel.

Boris Cruyssaert, woordvoerder van Sensoa over de keuze voor Bonka Circus voor deze campagne: “Sensoa koos uiteindelijk voor Bonka Circus om de seksmythescampage te concipiëren omdat hun aanpak vernieuwend en origineel was. In een tijd waarin iedereen om aandacht schreeuwt en via de sociale media ook over een kanaal daartoe beschikt, is het noodzakelijk om af te stappen van de ‘gebruikelijke’ manieren om campagne te voeren. Dat besef vertalen in een mooi en opvallend concept waarin efficiëntie het sleutelwoord vormde, trok ons over de streep.”

Over Bonka Circus:

Bonka Circus is een creatief contenthuis dat gelooft dat straffe verhalen het best verteld worden door goede content hand in hand te laten lopen met op (maatschappelijke) impact gerichte campagnes. Zo realiseert Bonka Circus op dit moment het tweede seizoen van het goochelprogramma 'Trix’ (Ketnet), dat kinderen aanzet om de wereld van de magie te ontdekken. Ook met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft Bonka Circus een langetermijnsamenwerking, net als met oa. Play Sports (Telenet), het Africa Museum in Tervuren en Actiris, de Brusselse tewerkstellingsdienst.

Voor meer informatie:

  • Peter Verbiest (Bonka Circus) : 0476 35 99 95
  • Boris Cruyssaert (Sensoa): 0490 56 80 26

SeksMythe_01_Video_noSFX_20170918.mp4

MP4 - 16 Mb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.