Vincent Kompany wil Brusselse werkzoekenden Nederlands leren

Na een openbare aanbesteding eind 2016 heeft Actiris, de Brusselse tewerkstellingsdienst, het Leuvense Bonka Circus uitgekozen om de volgende vier jaar verschillende communicatiecampagnes uit te werken. In de campagne die afgelopen weekend werd afgetrapt, wil Actiris Brusselse werkzoekenden aansporen om Nederlands te leren en op die manier hun kansen op de arbeidsmarkt verhogen. Om de campagne te lanceren, roept Vincent Kompany de Brusselse jongeren op om zich in te schrijven voor de gratis taalcursussen die Actiris aanbiedt.

Kennis van het Nederlands is een grote troef in Brussel. Ongeveer de helft van de vacatures in Brussel vraagt om tweetaligheid en er zijn nog meer vacatures in de Brusselse rand. Daarom heeft Actiris de krachten gebundeld met VDAB Brussel om de Brusselse werkzoekenden aan werk te helpen via taalopleidingen, -stages, etc.

De boodschap is duidelijk: als je bereid bent om te werken aan je Nederlands, dan heb je plots veel meer kans op een job, zowel in Brussel als daarbuiten. Vincent Kompany is de geknipte ambassadeur voor deze campagne als bekende Brusselaar, rolmodel voor de Brusselse jongeren én polyglot.

Via de website www.japprendsleflamandavecvincent.brussels probeert Actiris werkzoekenden spelenderwijs een aantal woorden en zinnen te leren en hen te motiveren om zich in te schrijven voor één van de vele infosessies. De campagne bestaat verder uit spots op de radio en in de bioscoop en zal daarnaast ook via de gebruikelijke print- en sociale mediakanalen lopen.

Over Actiris:

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk.

Over Bonka Circus:

Bonka Circus is een creatief contenthuis dat gelooft dat straffe verhalen het best verteld worden door goede content hand in hand te laten gaan met op (maatschappelijke) impact gerichte campagnes. Zo realiseert Bonka Circus op dit moment het tweede seizoen van het goochelprogramma 'Trix’ (Ketnet), dat kinderen aanzet om de wereld van de magie te ontdekken. Ook met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft Bonka Circus een lange termijn-samenwerking, net als met o.a. Play Sports (Telenet), het Africa Museum in Tervuren en Sensoa.

Voor meer informatie:

Actiris-japprendsleflamandavecvincent-FR-30s-Radio-161017.mp3

MP3 - 705 Kb

InterviewActirisDeMorgen.pdf

PDF - 2.0 Mb

InterviewActirisLeSoir.pdf

PDF - 1.5 Mb

Japprends_Credits_20171002.docx

DOCX - 42 Kb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.