Vincent Kompany wordt leraar Nederlands.

Vorig jaar was Vincent Kompany al het boegbeeld van de campagne J’apprends Le Flamand Avec Vincent, een campagne van de Brusselse tewerkstellingsdienst Actiris, die Brusselse werkzoekenden aanspoorde om Nederlands te leren. In een opvolgingscampagne gaat Kompany een stap verder, en zal hij persoonlijk enkele Brusselse werkzoekenden een basisles Nederlands geven. Hij krijgt daarbij de assistentie van de Brusselse YouTube-ster Abdel en vrai, die via zijn kanaal vooral jongeren zal aansporen om deel te nemen.

Bij ongeveer de helft van de vacatures die in Brussel ingevuld moet worden, is de kennis van meerdere talen noodzakelijk. In 80% van die vacatures, is kennis van het Nederlands noodzakelijk of wenselijk. Vaak volstaat het echter om een notie te hebben van het Nederlands of op z’n minst al te starten met een cursus Nederlands om in aanmerking te komen voor de job. Kortom: toon je ambitie om te werken aan je Nederlands, dan verdubbel je jouw kansen op werk.

Dat is de eenvoudige boodschap die Actiris, samen met Vincent Kompany, opnieuw wil uitdragen. En die boodschap rendeert. Vorig jaar, als gevolg van de eerste editie van de campagne J’apprends Le Flamand Avec Vincent, schreven vier keer zoveel Brusselse werkzoekenden zich in voor een cursus Nederlands. Dit jaar wil de Rode Duivel zijn engagement vergroten door letterlijk zelf voor de klas te staan en een basisles Nederlands te geven aan een klas Brusselse werkzoekenden.

Wil je kans maken op deze unieke les, dan moet je eerst op de website www.japprendsleflamandavecVincent.brussels aangeven welke cursus Nederlands het beste bij je past. Aan de hand van 6 eenvoudige vragen, kom je niet alleen te weten welke mogelijkheden er in Brussel zijn om Nederlands te leren, maar vertelt de tool je ook welke cursus voor jou het meest geschikt lijkt. Iedereen die deze vragenlijst afwerkt, maakt kans om Vincent Kompany persoonlijk te ontmoeten en van hem een woordje Nederlands te leren.

Naast de website bestaat de campagne verder uit een bioscoopspot, een spot op de radio, een grootse affichagecampagne en zal daarnaast ook via de gebruikelijke print- en sociale mediakanalen lopen. De les Nederlands zal bovendien ook gevolgd worden door enkele bekende Brusselse influencers die op hun kanalen de boodschap mee helpen verspreiden.

 

Over Actiris:

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk.

 

Over Bonka Circus:

Bonka Circus bedenkt projecten met een maatschappelijk doel, bijvoorbeeld rond verkeersveiligheid onder de noemer Beloofd! voor de Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid (VSV), rond taalactivatie met Vincent Kompany voor de Brusselse tewerkstellingstellingsdienst Actiris, voor Sensoa rond het ontkrachten van seksmythes in samenwerking met Vlaamse media, met CurieuzeNeuzen rond de bewustwording van de luchtkwaliteit… Andere klanten zijn oa. Karel de Grote Hogeschool, Play Sports, het Africamuseum in Tervuren en SOS Kinderdorpen.

 

Voor meer informatie:

Peter Verbiest (Bonka Circus) : 0476 35 99 95 of [email protected]

Jan Gatz (Actiris): 0479 40 75 68 of [email protected]

 

Credits:

Client: Actiris

Client contact: Marc Njeim, Jordi De Beule, Anthony Botta

Strategic Director: Peter Verbiest

Creative Director: Vincent Jansen

Creative Team: Damien Walckiers (AD), Hugues vanden steen, Simon Willems (AD), Vanophalvens Jesse (copy)

Project Managers: Julie Proesmans, Kristof Debacker

Producer: Stijn Van Hemelrijck

Regisseur: Pierre Pironet

Radio: Jeroen Goossens – mannekes.com

DTP: Nombril

Website: Happy Volcano

Offline media: ZIGT

Online media: ZIGT

BC ABRIBUS 2M2 237x350 mm PHDEF HR.pdf

PDF - 61 Mb

BC ABRIBUS 2M2 237x350 mm PHDEF HR.jpg

JPG - 6.5 Mb

cinemaNoSuper_comp_V01.mov

MOV - 66 Mb

Actiris 30s V2_3_DA_Feestje Spotify 44k -14LUFS.wav

WAV - 5.1 Mb

Wachtdeuntje_Abdel en Vrai.wav

WAV - 2.5 Mb

Actiris_J'apprendsLeFlamandAvecVincentII_v02.docx

DOCX - 15 Kb

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.