VISIT LEUVEN, BONKA CIRCUS & WE ARE DIGITAL GEVEN LEUVEN EEN BOOST

DIGITAAL PLATFORM VERZAMELT FAVORIETE PLEKJES VAN LEUVENAARS ALS INSPIRATIE VOOR TOERISTEN

And then corona happened. Het moet zowat de meest gehoorde verklaring zijn voor alle gesneuvelde communicatieplannen. Maar Visit Leuven, Bonka Circus en We Are Digital bleven niet bij de pakken zitten en boksten samen een digitaal platform in elkaar om Leuven een boost te geven: op leuvenlikealocal.be kunnen Leuvenaars hun favoriete adresjes delen en zo binnen- en buitenlandse toeristen inspireren om Leuven te bezoeken like a local.

“Leuven is een ‘Small Town, Big City’ met ontelbaar veel leuke adresjes en verborgen plekjes. Maar hoe maak je een keuze tussen zo’n uitgebreid aanbod? Door Leuvenaars hun favoriete adresjes te laten delen, geven ze Leuven niet alleen een boost na corona maar bieden ze ook tips op maat voor potentiële citytrippers”, vertelt Jesse Vanophalvens, creatief directeur bij Bonka Circus.

In de campagne - een samenwerking tussen Visit Leuven, Bonka Circus en We Are Digital - delen 6 Leuvense bekende koppen hun favoriete adresjes:

  • Jones Symons van skateshop Twits
  • Abd Marouf van Falafel Top
  • Nouchka & Lino van Koffie en Staal
  • Yannick De Pauw van reisblog Soms Ook Heimwee
  • Emeraude Kabeya van BURn Leuven en Afrika Filmfestival
  • Karlien Vervecken van Helt Menswear

De campagne bestaat uit online video’s waarin de Leuvense locals over hun favoriete adresjes vertellen. Deze worden getarget naar social mediagebruikers met een gelijkaardig profiel. Maar ook in het stadsbeeld zullen de locals te zien zijn op verschillende banieren verspreid in de bondgenotenlaan. Daarnaast kregen de Leuvense handelaars een raamposter die voorbijgangers oproept om hun zaak op leuvenlikealocal.be te nomineren als favoriet adresje of hotspot.

In een volgende fase zullen die tips ingezet worden om Belgen, Nederlanders en internationale toeristen te inspireren om Leuven te beleven like a local like you. Op het platform krijgen de toeristen o.b.v. interesses een ‘Local like them’ aangewezen van wie ze de favoriete adresjes kunnen beleven.

De campagne kadert binnen het grotere project Small Town, Big City. De kracht van Leuven ligt ‘m namelijk in zijn kleinschaligheid gecombineerd met zijn grootstedelijke karakter. Een unieke combinatie die van Leuven dé citytripbestemming bij uitstek maakt.

Over Bonka Circus

Bonka Circus maakt creatieve content met maatschappelijke meerwaarde. Ze werken campagnes uit onder de noemer Beloofd! voor de Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid. Daarnaast hielpen ze De Standaard en Universiteit Antwerpen 50.000 CurieuzeNeuzen vinden voor het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. Ook organiseerden ze verbindende initiatieven zoals Straat Préféré voor Radio 2, en hielpen ze Aoste een voortrekkersrol op te nemen in de omslag naar een duurzamere vleesindustrie. 

Over WAD

We Are Digital werd in 2014 opgericht door Kimley Briesen, Sander Van Dijcke en Fabio Gilio. Vandaag zijn we een team van 14 experten, waaronder strategen, analisten, paid media, content en SEO experten. In een wereld waar ‘big data’ centraal staan, kiezen we resoluut voor eenduidigheid en meetbaarheid. Onze aanpak bij dit alles  is gebaseerd op de Customer Intent Journey, waarbij we bedrijfs- en marketingdoelstellingen afstemmen op de intentie van de gebruikers. 

Credits

Klant: Visit Leuven
Klant contact: Leen Tyrions, Lucie Vangerven
Credits WAD: Kimley Briesen, Leen Wouters, Sander Van Dijcke, Fien Saeremans, Charlotte Vandenbergen
Account manager: Sarah Teerlinck
Creatief directeur: Jesse Vanophalvens
Concept Creatives: Luc Shih, Jesse Vanophalvens
Content Creative: Stijn Van Hemelrijck
Design & DTP: Gilles Valkenborg
Fotograaf: David Jacobs
Montage: Medialife 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.