VSV EN BONKA CIRCUS CONFRONTEREN BESTUURDERS MET DE GEVOLGEN VAN HUN OVERDREVEN SNELHEID.

Onvoorziene wegenwerken, een hond die net een kat ziet die net een mus ziet, een uitwijkende vuilniswagen of een bal waar zeker en vast nog een kind achteraan komt. De openbare weg ziet er elke dag, nee, elke seconde anders uit. Maar wie zich aan de snelheidslimiet houdt, heeft genoeg tijd om alles te zien én heeft nog de kans om tijdig en veilig te reageren.

Zelfs al ben je een natuurtalent of neem je dagelijks dezelfde weg. Als je te snel rijdt, zie je minder. VSV en Bonka Circus ontwikkelden samen een campagne die deze waarheid visualiseert in campagnebeelden waarbij het gevaar, of liever het slachtoffer, onscherp staat. 

Woordvoerder VSV Werner De Dobbeleer “Uit onderzoek is bewezen dat je naarmate je sneller rijdt, je focust op zaken die verder op de weg gebeuren en niet meer kijkt naar wat er in je nauwe omgeving gebeurt, zoals een voetganger die het zebrapad oversteekt.” 

Het verhaal van het 15-jarig meisje Aïsha staat centraal in onze campagne. Op vrijdag 27 november 2009 stak zij het kruispunt van de Brechtsebaan met de Molenbaan over, maar een autobestuurder reed te snel en zag haar te laat. Op de plaats van het ongeluk hebben we een aangrijpend gedenkteken geplaatst dat duidelijk maakt: als je te snel rijdt, zie je minder. Zo willen we samen met haar familie en vrienden alle verkeersslachtoffers eren.”

“Ik hoop dat het helpt want je verantwoordelijkheid dragen in het verkeer is zo ontzettend belangrijk” aldus Jente, de broer van verkeersslachtoffer Aïsha. 

De campagne bestaat uit baanaffiches op de autosnel- en gewestwegen, radiospots en er is ook een digitaal luik met meer diepgang. Tot slot is er een samenwerking met bekende Vlamingen die de campagne steunen en autobestuurders oproepen om hun verantwoordelijkheid te nemen. 
 

 

Over Bonka Circus

Bonka Circus specialiseert zich in Purpose Driven Communication: communicatieprojecten voor organisaties die zich toeleggen op positieve verandering. Zo maken ze naast werk voor VSV, ook campagnes voor onder andere UGent, Radio 2, Konvert, De Kringwinkel en UNIZO.

 

Credits 

Klant: VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde)

Klant contact: Eddy Klynen, Ingrid Geeraerd, Werner De Dobbeleer, Nele Bollen, Stijn Dhondt, Tini De Smedt

Creatief Directeur: Bart Gielen

Creative Lead: Eva De Jonckheere

Creative Team: Marc Richard Vanderheyden, Lennert Vedts, Toon Leysen, Luc Shih, Bart Van Goethem

Content Creative: Marnicq Mengels

Design: Gilles Valkenborg, Mathilde Waeterloos

Strategisch Directeur: Peter Verbiest 

Client Service Director: Julie Proesmans

Account Manager: Raisa Vanvoorden

Fotograaf: Merlin Meuris

Productie: Bounce Rocks

Print Productie: Artist Screen

Radio Productie: Sonhouse

Social Media Campaign: We Are Digital 

PR: Walkie Talkie

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.